Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Midlsbro najgori grad za život u Britaniji

Najgori grad i najlošije mesto za život u Velikoj Britaniji je nekada moćni industrijski centar Midlsbro, na severoistoku Engleske, objavljeno je danas u Londonu

Najgori grad i najlošije mesto za život u Velikoj Britaniji je nekada moćni industrijski centar Midlsbro, na severoistoku Engleske, objavljeno je danas u Londonu. U tom gradu je, prema tradicionalnom istraživanju televizije "Kanal 4", najveća stopa kriminala, narkomanije i zdravstvenih problema, a i najniži je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nivo kvaliteta obrazovanja. Među statističkim podacima se u istraživanju posebno ukazuje da je u Midlsbrou 27 odsto ljudi hroničnih alkoholičara, što je najveći procenat u Britaniji, da samo 16 procenata građana ima normalnu, zdravu ishranu i da svaki deseti ima neku vrstu fizičke aktivnosti. Zaposleni u Midlsbrou su, takođe, manje plaćeni od drugih u Britaniji. Prosečna plata je 16.998 funti godišnje, a britanski prosek je 23.580 funti.

Zbog promena u privrednoj strukturi Britanije, Midlsbro je ostao bez svoje privredne baze i sada još jedino funkcioniše luka koja se nalazi na obali Severnog mora. Na drugom mestu te "crne liste" je Hal, takođe bivši industrijski centar i luka, južno od Midlsbroa. Treća pozicija pripada Njuamu, opštini u istočnom Londonu. "Crna lista" britanskih gradova televizije "Kanal 4" može i da inspiriše one koji su na njoj nađu da promene situaciju. Tako je prošle godine na prvom mestu, kao najgore mesto za život, bio Hakni, opština u istočnom Londonu, ali su se za samo godinu stvari popravile i sada je na 12. poziciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.