Izvor: B92, 13.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova za saradnju sa Rusijom

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je ocenila da je važno sarađivati sa Rusijom u rešavanju međunarodnih pitanja.

Uoči sutrašnjeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u okviru devetih nemačko-ruskih konsultacija u Vizbadenu, Merkelova je istakla značaj "strateškog partnerstva" Rusije i Nemačke.

"Želimo dobre odnose na svim planovima i želimo dobre odnose u mnogim oblastima", uključujući ekonomiju, nauku, tehnologiju, pravosuđe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i spoljnu politiku, rekla je Merkelova u redovnom televizijskom obraćanju.

Merkelova planira da sutra sa Putinom razmotri "međunarodne probleme koji se mogu samo zajednički rešiti", uključujući "pitanje Irana i neophodnosti uvođenja novih sankcija", kao i "budućnost Kosova".

"Možemo otvoreno razgovarati o našim razlikama u mišljenju, ali i konstatovati zajedničke tačke", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.