Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev se nada da će Srbija potpisivanjem sporazuma sa EAEU povećati trgovinsku razmenu

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da očekuje da će Srbija potpisvanjem Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom Unijom biti povećana trgovinska razmena jer će pojedini proizvodi biti oslobodjeni carina.

Medvedev je to rekao na sednici Evroazijskog medjuvladinog saveta u proširenom sastavu na kojoj učestvuje i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja bi trebalo da potpiše sporazum o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU).
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Novim sporazumom proširuje se lista proizvoda iz Srbije koji mogu da se uvoze bez carine na teritorije zemaja EAEU, povećavaju se kvote za odredjene robe za koje važe ograničenja.

Sporazumom se definiše i odgovarajuća lista bescarinskih roba koje mogu da se iz zemalja EAUE uvezu u Srbiju.

Pregovori o Sporazumu o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i EAEU počeli su 2016. godine.

Srbija je do sada imala bilateralne sporazume o slobodnoj trgovini sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom, ali ne i sa Jermenijom i Kirgistanom.

Sednici Evroazijskog medjuvladinog saveta prisustvuju predsednici vlada svih zemalja članica Evroazijske ekonomske unije.

Evroazijska ekonomska unija osnovana je 2015. godine i čine je Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Medvedev se nada da će Srbija potpisivanjem sporazuma sa EAEU povećati trgovinsku razmenu

Izvor: Beta Video, 25.Okt.2019

MOSKVA - Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da očekuje da će Srbija potpisvanjem Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom Unijom biti povećana trgovinska razmena jer će pojedini proizvodi biti oslobodjeni carina. (CH1) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.