Mediji: Nemačka policija pretresa kancelarije Audija

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Nemačka policija pretresa kancelarije "Audija"

U okviru istrage o varanju kompanije "Folksvagen" na testovima emisije izduvnih gasova, nemačke vlasti pretražuju kancelarije "Audija", javljaju nemački mediji.

List Zidojče cajtung i televizija ARD su preneli da je u toku pretres u glavnom štabu nemačkog proizvođača automobila u Ingolštatu, kao i u raznim kancelarijama u pokrajinama Baden Virtemberg i Donja Saksonija.

German Police raid Audi offices in continuing Volkswagen emissions investigation https://t.co/dU8seTgLyf >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << via @WSJ

Minhensko tužilaštvo koje je pre nekoliko nedelja otpočelo istragu, kao ni tužilaštvo u Ingolštatu nije komentarisalo navode medija.

"Folksvagen", matična kompanija "Audija", u petak se izjasnio u SAD, gde je i otkrivena prevara, da je kriv za pokušaj zaobilaženja američkih zakona o zagađenju. Ukoliko se sudija složi sa preporukom ministarstva pravde skandal će kompaniju koštati više od 20 milijardi dolara samo u SAD.

#volkswagen - Police raid Audi offices in Volkswagen probe - MarketWatch https://t.co/QBDbnuPIF6 pic.twitter.com/tvXEZ1yrhH

"Folksvagen" je u gotovo 600.000 dizel vozila ugradio softver koji je tokom testiranja smanjivao emisiju štetnih gasova, dok bi se tokom prave vožnje ona povećavala i do 40 puta.

Haos na Tviteru! Hakovani nalozi poznatih svetskih organizacija, medija, političara (FOTO)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.