Medicinska sestra u Rusiji obradovala bolesnike: Pred pacijentima se pojavila  u providnom zaštitnom odelu, a ispod je imala samo kupaći kostim (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2020, 18:25

Medicinska sestra u Rusiji obradovala bolesnike: Pred pacijentima se pojavila u providnom zaštitnom odelu, a ispod je imala samo kupaći kostim (FOTO)

Požalila se da je u zaštitnom odelu jako toplo pa je to bio razlog što je odlučila da se lagano obuče Od stalnog dopisnika MOSKVA Od 85 regiona u Rusiji u 17 već sada se može preći u znatno niži stepen karantinskih mera, izjavila je potpredsednica vlade Tatjana Golikova. Situacija je najgora u Moskvi i Moskovskoj oblasti, kao i u jamalo-neneckom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okrugu i Murmanskoj oblasti. Među lekarima i građanima se vraća optimizam što se tiče smanjenja broja obolelih od korone.U poslednjih 24 sata u Rusiji je zabeleženo 8764 obolelih od korone, umrlo je 135 ljudi. Ukupno je do sada obolelo 308 705 ljudi, od kojih je 2972 umrlo. Dokaz da se poboljšava raspoloženje je i to da je medicinska sestra iz Tule postala medijska zvezda jer je ušla u sobu kod pacijenata u prozračnom zaštitnom odelu ispod kojeg se videlo da je u kupaćem kostimu. Pacijenti nisu protestovali što se tako pojavila lepa medicinska sestra, ali su vlasti brzo reagovale u upozorili avangardnu devojku. Medicinska sestra se požalila da je u zaštitnom odelu jako toplo pa je to bio razlog što je odlučila da se ,, lagano,, obuče. Gradsko rukovodstvo prekorilo je medicinsku sestru i upozorilo je da se u infektivnoj bolnici tako ne sme oblačiti. Devojka se pravda da nije znala da će kostim biti toliko prozračan. Interesantno je da pacijenti nisu uopšte protestovali i sa zadovoljstvom su gledali na mladu i lepu medicinsku sestru koja je svojim izgledom vratila optimizam u borbi protiv opasnog virusa.. Pošto sestra nije ugrozila nikome zdravlje, rukovodstvo je izreklo samo administrativnu kaznu- upozorenja. Sa medicinskim personalom je obavljen razgovor i objašnjeno im je kako da nose zaštitnu odeću. Većina čitaoca Tulskih novosti stala je na stranu lepe medicinske sestre. U komentarima su je branili jer je u zaštitnoj odeći zaista jako toplo. -Probajte da stavite na sebe plastičnu vreću i zalepite. Osetićete kako izgleda biti u zaštitnom kostimu, napisala je jedna čitateljka koja je ranije radila u hitnoj pomoći. 540 DOBROVOLjACA U Moskvi je više od 540 osoba koje su prebolele korona virus dobrovoljno dalo krv da bi se njihova krvna plazma dala pacijentima koji se bore protiv tog opasnog virusa. Do sada je u moskovskim bolnicama takvu krvnu plazmu dobilo već 340 bolesnika. Uslov da neko može biti dobrovoljac je ne samo da je preboleo koronu nego i da je stariji od 18 godina a mlađi od 55. Osim toga ne sme imati neku hroničnu bolest ili sidu i hepatitis..

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.