Masovni protesti u Tbilisiju

Izvor: Radio 021, 09.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovni protesti u Tbilisiju

Najmanje 60.000 demonstranata okupilo se u centru Tbilisija zahtevajući ostavku predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija. Opozicija optužuje Sakašvilija da ne sprovodi demokratske reforme koje je obećao tokom "ružičašte revolucije" 2003, kao i za neuspeli rat u avgustu prošle godine sa Rusijom oko Južne Osetije. Sakašvili je najavio da se neće povući i da će ostati na vlasti do kraja mandata 2013. godine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija traži ostavku Sakašvilija

Izvor: Deutsche Welle, 09.Apr.2009

U Gruziji se očekuju novi masovni protesti opozicije. Najvažniji zahtev je ostavka predsednika Mihaila Sakašvilija koji je, smatraju, odgovoran za rat sa Rusijom i rušenje ugleda Gruzije u svetu.

Nastavak na Deutsche Welle...

Demonstrancije protiv Sakašvilija

Izvor: RTS, 09.Apr.2009

Najmanje 60.000 demonstranata protestovalo u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, tražeći ostavku predsednika Mihaila Sakašvilija. Gruzijski predsednik rekao da ne namerava da se povuče sa vlasti do 2013. godine. ..U centru Tbilisija okupilo se najmanje 60.000 demonstranata koji su tražili ostavku predsednika...

Nastavak na RTS...

Policija najavila da neće intervenisati

Izvor: Danas, 09.Apr.2009

Više od 60.000 Gruzina okupiralo je juče ulice prestonice zemlje, pozivajući predsednika Mihaila Sakašvilija da podnese ostavku. Ovo su ujedno i najveći protesti opozicije od prošlogodišnjeg rata sa Rusijom. Opozicija optužuje Sakašvilija, pravnika obrazovanog u SAD koji održava bliske veze...

Nastavak na Danas...

Opozicija u Gruziji traži ostavku predsednika Sakašvilija

Izvor: VOA, 10.Apr.2009, 04:37

Desetine hiljada pristalica opozicije u Gruziji izašle su na ulice prestonice Tbilisija i drugih gradova, zahtevajući ostavku predsednika Mihaila Sakašvilija. Bivši Sakašvilijevi bliski saveznici govorili su na velikom mitingu u blizini gruzijskog ..

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.