Mariupolj u potpunom okruženju

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mariupolj u potpunom okruženju

01.09.2014. -

Za dva dana Narodna vojska je uspela da izađe na obalu Azovskog mora, zapadno od Mariupolja, oslobodivši Starodubovku, Bojevoje i Čjervonoje Polje, te je tako uspela da kijevske snage potpuno stavi u okruženje. Napad na sami grad Narodna vojska nije vršila. 

Dnjepropetrovski guverner Igor Kolomoiski izjavio je ranije da grad uzima pod svoju zaštitu, ali je u isto vreme izveo iz grada bataljon Dnjepar-1 kijevskih snaga. U svakom slučaju, kijevske snage >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pokušavaju dobiju vojnu pomoć. Sve putne komunikacije između Mariupolja sa drugim mestima u regionu su presečene. Poznato je da su u ovom trenutku u Mariupolju stacionirani bataljoni "Azov" i "Šahtjorsk" i druge borbene formacije, a bila je i poslata u grad direktno sa parade prošlog meseca i Nacionalna garda. 

Narodna vojska je uspela da ostvari još jednu pobedu na Azovskom moru. Narodna vojska je uništila i patrolni čamac kijevskih snaga u blizini mesta Širokino i Bezimenje koja se nalaze 10-20 kilometara istočno od Mariupolja. 





Narodna vojska je počela sa operacijom stavljanja u obruč Mariupolja u petak, 29. avgusta. Za jedan dan joj je uspelo da zatvori grad u obruč.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šest NATO oficira blokirano u Mariupolju

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2014

01.09.2014. -..Šest oficira NATO je blokirano u Mariupolju, a koji u obruču drži Narodna vojska. Ovo je saopšteno od strane pres službe Narodne vojske. .."Mesto njihove tačne lokacije je nepoznato zbog stroge tajnosti. Ali ostaje činjenica da oni iz Mariupolja ne mogu nigde.", - saopšteno je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.