Izvor: Blic, 18.Nov.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mario Dragi nagovestio nove podsticajne mere

Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi je izjavio danas da se oklevajući oporavak evrozone i dalje uveliko oslanja na ultra-labavu ECB-ovu monetarnu politiku.

- Ne možemo biti optimistični u pogledu ekonomskih perspektiva - izjavio je Dragi na jednoj bankarskoj konferenciji u Frankfurtu, a prenosi agencija Frans pres.

Geopolitički rizici, anemična inflacija i prekomerno oslanjanje na ECB-ovu politiku jeftinog novca su, kako kaže, faktori koji pomračuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << perspektive rasta evrozone.

Njegovi komentari su, kako ocenjuje AFP, podgrejali spekulacije da će ECB na narednom zasedanju 8. decembra najaviti proširenje programa mesečnog otkupa obveznica, koji trenutno iznosi 80 milijardi evra.

Iako je inflacija u evrozoni dostigla dvogodišnji maksimum u oktobru od 0,5 odsto, ona je i dalje, kako kaže Dragi, daleko od cilja ECB od nešto ispod dva odsto.

- Evropska centralna banka će nastaviti da deluje, koristeći sve dostupne instrumente u okviru svog mandata kako bi inflaciju podigla na taj nivo - istakao je Dragi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dragi nije optimista, najavio nove mere

Izvor: B92, 18.Nov.2016

Predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi je izjavio da se oklevajući oporavak evrozone i dalje uveliko oslanja na ultralabavu ECB monetarnu politiku..."Ne možemo biti optimistični u pogledu ekonomskih perspektiva", izjavio je Dragi na jednoj bankarskoj konferenciji u Frankfurtu, a prenosi agencija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.