Marija Butina izašla iz zatvora u SAD, sutra u Moskvi

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Butina izašla iz zatvora u SAD, sutra u Moskvi

Ruska državljanka Marija Butina, koju smatraju za navodnog ruskog špijuna, puštena je iz zatvora na Floridi nakon što je odslužila 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političku grupu i izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste.
Mariju Butinu su preuzele imigracione vlasti i ona će biti deportovana u Rusiju. 

Butina (31) je trebalo da bude puštena iz zatvora sa smanjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivoom bezbednosti u Talahasiju u novembru, ali je promenom saveznog zakona omogućeno da bude puštena ranije zbog dobrog ponašanja, prenosi Rojters.
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov je potvrdio da će ona sutra, u subotu ujutro, stići u Moskvu
"Posle ponovljenih zahteva ambasade da se razjasni procedura povratka Butinove u Rusiju, dobili smo konačni odgovor da će 25. oktobra Marija biti prebačena iz saveznog zatvora u migracioni centar, odakle će istog dana poleteti za Moskvu", rekao je Antonov.
Marija Butina, koja je priznala da je ruski agent, uhapšena je u julu prošle godine.
Ona je osuđena na 18 meseci zatvora zbog kovanja zavere u cilju promovisanja ruskih interesa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUTINA PUŠTENA IZ ZATVORA: Ruskinja osuđena za špijunažu se vraća kući

Izvor: Kurir, 25.Okt.2019

Ruska državljanka Marija Butina, koju smatraju za navodnog ruskog špijuna, puštena je iz zatvora na Floridi nakon što je odležala 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političku grupu i izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.