Marihuana u medicinske svrhe unosan posao

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marihuana u medicinske svrhe unosan posao

Vrednost akcija kanadske firme Organigram, koja se bavi proizvodnjom marihuane u medicinske svrhe, posle prvog dana izlaska na berzu dvostruko je porasla.

Akcije firme Organigram su prvog dana plasmana na berzi u Torontu poskupele sa 0,85 kanadskih dolara na 1,94, preneli su kanadski mediji.

Organigram je juče dostavio prvu isporuku marihuane u medicinske svrhe jednom klijentu iz Nove Škotske. Prva berba marihuane koju je ova firma uzgajala obavljena je prošlog meseca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Ovo kanadsko preduzeće, za sada, može da proizvede 700 kilograma marihuane godišnje ali se očekuje da će proizvodni kapaciteti do kraja godine biti povećani na 5.000 kilograma. Procenjuje se da kanadska industrija za proizvodnju marihuane u medicinske svrhe u narednih deset godina zaraditi 1,3 milijarde dolara.

Vrednost akcija Organigrama bi mogla dostići 100 miliona dolara, ocenjuju analitičari. Organigram je za sada smešten u fabrici površine 20.000 metara kvadratnih u Montkonu, a očekuje se da će za tri godine taj prostor biti trostruko veći.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.