Marihuana u medicinske svrhe unosan posao

Vrednost akcija kanadske firme Organigram, koja se bavi proizvodnjom marihuane u medicinske svrhe, posle prvog dana izlaska na berzu dvostruko je porasla.

Vrednost akcija kanadske firme Organigram, koja se bavi proizvodnjom marihuane u medicinske svrhe, posle prvog dana izlaska na berzu dvostruko je porasla.

Akcije firme Organigram su prvog dana plasmana na berzi u Torontu poskupele sa 0,85 kanadskih dolara na 1,94, preneli su kanadski mediji.

Organigram je juče dostavio prvu isporuku marihuane u medicinske svrhe jednom klijentu iz Nove Škotske. Prva berba marihuane koju je ova firma uzgajala obavljena je prošlog meseca.

Ovo kanadsko preduzeće, za sada, može da proizvede 700 kilograma marihuane godišnje ali se očekuje da će proizvodni kapaciteti do kraja godine biti povećani na 5.000 kilograma. Procenjuje se da kanadska industrija za proizvodnju marihuane u medicinske svrhe u narednih deset godina zaraditi 1,3 milijarde dolara.

Vrednost akcija Organigrama bi mogla dostići 100 miliona dolara, ocenjuju analitičari. Organigram je za sada smešten u fabrici površine 20.000 metara kvadratnih u Montkonu, a očekuje se da će za tri godine taj prostor biti trostruko veći.

  • sovra

    27.08.2014 12:15
    jedini pravi razlog zasto drzava nece da legalizuje marijuanu je sto od dilera uzme lovu kad hoce i koliko hoce i nista nejde kroz papire za razliku ako bi je legalizovali.Marihuane ima svejedno ovako ili onako.
  • Smy

    27.08.2014 08:48
    Nece da legalizuju zato sto je drzava alava i nece se odreci profita. Moraju od svega da uzmu velik deo.
  • THC

    27.08.2014 08:30
    Profit, i samo profit
    I opet će neka kompanija da zgrne lovu, naravno sve se vrti oko love. Umesto da zlikovci legalizuju marihuanu svuda u svetu, kako bi ljudi mogli sami da je uzgajaju i da se leče i od najtežih bolesti (smola iz cvetova marihuane leči sve najteže bolesti), opet se sve industrijalizuje radi velikog profita.

    Drugim rečima marihuana će i dalje biti zabranjena za uzgajanje u sopstvenoj režiji, ali ćemo zato moći da je kupujemo od određenih kompanija (monopolista), čime će se one enormno bogatiti. Lopovi na globalnom nivou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet