Makron za veliku koaliciju u Evropskom parlamentu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron za veliku koaliciju u Evropskom parlamentu

Francuski predsednik Emanuel Makron založio se u intervjuu objavljenom danas u briselskom Soaru (Le Soir) za veću koaliciju u Evropskom parlamentu od sadašnje većine između socijalista i konzervativaca, da bi se promovisao "ambiciozan evropski projekat" posle evropskih izbora.

"Danas Evropski parlament zna za većinu između socijalista i konzervativaca. Potrebna je veća koalicija, i ona u kojoj će ravnoteža biti mnogo bolje poštovana", rekao je Makron u intervjuu objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas u briselskom Soaru (Le Soir).

Makron je rekao da treba raditi na formiranju takve jedne koalicije "napretka i budućnosti" sa sa vođama kao što su Belgijanac Šar Mišel, Holanđanin Mark Rute, Portugalac Antonio Kosta i drugi.

On je dodao da treba ponovo izgraditi "ambiciozan evropski projekat" u trenutku kada se svet rascepkava. U tom projektu treba da se zna kako Evropa brani svoju istoriju i svoju budućnost naspram SAD i Kine.

Makron ne želi da se nađu u situaciji gde ni jedna koalicija ne može da formira većinu i izrazio je želju da radi na tome da se formira većina sa "socijaldemokratama, delom demohrišćana i ekologa".

Kada je reč o procesu izbora budućih predsednika Evropske komisije i Evropskog saveta rekao je da će se raditi na stvaranju konseznusa između vođa odmah posle izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.