Makron ostaje pri svom komentaru da je NATO u stanju moždane smrti

Izvor: RTS, 04.Dec.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron ostaje pri svom komentaru da je NATO u stanju moždane smrti

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u Londonu da je njegova izjava da je NATO u stanju moždane smrti dovela do prave diskusije o tome kojim pravcem Alijansa treba da se kreće.
Emanuel Makron je stigao u Votford na sastanak lidera zemalja članica NATO-a.

Upitan da li i dalje stoji pri svom komentaru da je NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u stanju moždane smrti odgovorio je:
"Da, apsolutno. U stvari, ta izjava je pokrenula neke od ključnih debata", rekao je francuski predsednik.
Jedna od njih je, kaže Makron, kreiranje održivog mira u Evropi i ukazivanje na pravog neprijatelja.
"Mislim da je bila naša odgovornost da razjasnimo nejasnoće koje bi mogle biti štetne i da pokrenemo pravu stratešku debatu. Ona je počela i ja sam zadovoljan", rekao je Makron.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(Ne)razjedinjeni NATO: Makron odbio da se izvini za "moždanu smrt", Džonson: Svi za jednog, jedan za sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je danas da se izvini za izjavu da se NATO suočava sa "moždanom smrću" ocenivši da bi njegove primedbe mogle da pomognu da se otpočnu pregovori u Alijansi o važnim strateškim pitanjima. Lideri NATO danas su pokušali da ublaže nesuglasice, ističući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.