Makron najavio intenzivnije akcije protiv radikalnog islama

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2020, 21:26

Makron najavio intenzivnije akcije protiv radikalnog islama

Predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) obećao je večeras intenziviranje akcije protiv radikalnog islama posle ubistva nastavnika Samuela Patija (Paty) u okolini Pariza.

Makron je, obraćajući se novinarima posle obilaska prefekture u Bobinjiju na periferiji Pariza, rekao da će biti raspušten propalestinski kolektiv Šeika Jasina jer je direktno umešan u napad.

"Narednih dana i nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će uslediti odluke ove vrste protiv udruženja i grupe pojedinaca", rekao je Makron.

Francuske vlasti naložile su ranije danas zatvaranje džamije u okolini Pariza jer su njeni vernici prenosili video snimak u kojem se osuđuje čas Patija, nastavnika istorije i geografije koji je ubijen 16. oktobra jer je svojim đacima na času o slobodi izražavanja pokazao karikature muslimanskog proroka Muhameda.

Ukupno 16 osoba, među kojima pet đaka, danas je u pritvoru u sklopu istrage ubistva Patija kojem je u petak odrubio glavu Rus čečenskog porekla, koji je ubrzo ubijen posle počinjenog zločina.

Za sutra je u Francuskoj predviđeno nacionalno odavanje pošte Patiju kojem će posthumno biti dodeljen orden Legije časti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Francuskoj raspušten propalestinski kolektiv umešan u ubistvo nastavnika

Izvor: Beta, 21.Okt.2020, 16:46

Francuska vlada naložila je danas raspuštanje propalestinskog kolektiva Šeik Jasin (Cheikh Yassine) jer je umešan u ubistvo nastavnika istorije i geografije Samuela Patija (Paty) u okolini Pariza."Danas smo naložili raspuštanje kolektiva Šeik Jasin jer je umešan u napad, a od ranije je poznat...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.