Makron i Putin razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2019, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron i Putin razgovarali o situaciji u Siriji

Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, razgovarali su o "sve lošijoj situaciji" u Siriji i o "značajnim rizicima za regionalnu i međunarodnu bezbednost", saopštila je večeras Jelisejska palata.

Francuski predsednik je ruskom kolegi rekao da su nastavak borbe protiv džihadista Islamske države, zaštita civila i potpuni pristup humanitarne pomoć prioriteti u Siriji, naveo je Makronov kabinet i dodao da francusko-ruska koordinacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Siriji treba da omogući napredak u postizanju tih prioriteta.

"Situacija u Siriji ostaje veoma loša, sa značajnim rizicima za regionalnu i međunarodnu bezbednost", ocenila je Jelisejska palata ne navodeći šta je Putin rekao.

Arapsko-kurdska koalicija, uz podršku međunarodne koalicije predvođene SAD, bori se protiv džihadista na istoku Sirije, njihovom poslednjem malom uporištu.

Prisustvo brojnih civila usporava napredovanje arapsko-kurdske koalicije, dok je predsednik SAD Donald Tramp rekao da će uskoro biti izdato saopštenje o neposrednom kraju "kalifata" koji je Islamska pre nekoliko godina proglasila u Siriji i Iraku.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.