Majke Srebrenice predložene za Nobelovu nagradu za mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke Srebrenice predložene za Nobelovu nagradu za mir

Bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije predložila je Udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa", nevladinu organizaciju "Žene u crnom" i Institut za traženje nestalih osoba BiH za Nobelovu nagradu za mir, a ovu nominaciju je nadležnom komitetu u Oslu uputila posredstvom svog akademskog lobija.

Predstavnik grupe građana dijaspore iz Skandinavije, koja je formulisala predlog zajedno s nekoliko profesora sa tog područja i poslala ga Komitetu za dodelu Nobelove nagrade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Edin Osmančević izjavio je za Fenu da sama nominacija predstavlja simboličan čin da se skrene pažnja međunarodne javnosti na ove tri organizacije, koje su svojim nesebičnim i humanim radom zaslužile ovo priznanje.

"Nominacija za Nobelovu nagradu 2016. došla je kao predlog građana iz dijaspore iz Skandinavije i izraz je volje te obaveza svih građana da prepoznaju napore pojedinaca i organizacija u njihovoj borbi za pravdom i istinom", istakao je Osmančević.

Nominacija je upućena 30. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.