Žene u crnom predložene za Nobelovu nagradu za mir

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žene u crnom" predložene za Nobelovu nagradu za mir

Bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije predložila je nevladinu organizaciju "Žene u crnom", udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa" i Institut za traženje nestalih osoba BiH za Nobelovu nagradu za mir.

Predstavnik grupe građana dijaspore BiH iz Skandinavije, koja je formulisala predlog zajedno sa nekoliko profesora iz Skandinavije, Edin Osmančević rekao je da sama nominacija predstavlja simboličan čin da se skrene pažnja međunarodne javnosti na ove tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << organizacije koje su svojim nesebičnim i humanim radom zaslužile ovo priznanje.

- Nominacija za Nobelovu nagradu 2016. došla je kao predlog građana iz dijaspore iz Skandinavije i izraz je volje i obaveza svih građana da prepoznaju napore pojedinaca i organizacija u njihovoj borbi za pravdom i istinom - rekao je Osmančević.

Nominacija je upućena 30. januara, a u toku je proces njihovog sortiranja. Uvrštena je među 200 drugih nominacija koje su pristigle, prenose beogradski mediji.

Osmančević se nada da će ovaj predlog ući u najuži krug, na čemu će se lobirati posredstvom akademskih i političkih krugova u Skandinaviji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Majke Srebrenice" predložene za Nobelovu nagradu

Izvor: B92, 10.Feb.2016

Sarajevo -- Udruženje “Majke enklava Srebrenica i Žepa“ predložene su za dobijanje Nobelove nagrade za mir...Predlog je nadležnom komitetu u Oslu uputila bosanskohercegovačka dijaspora iz Skandinavije, a na listi se nalaze nevladina organizacija “Žene u crnom“ i Institut za traženje nestalih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.