Majke Srebrenice obišle mjesta stradanja iz jula 1995.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2020, 14:30

Majke Srebrenice obišle mjesta stradanja iz jula 1995.

Članice udruženja koja okupljaju majke Srebrenice i nevladine organizacije posjetili su u ponedjeljak 13. jula, 12 lokacija u srednjem Podrinju, gdje su Bošnjaci ubijani u julu 1995. godine, kako bi odali počast nevino stradalim žrtvama genocida u Srebrenici. Prvo su obišli zgradu Osnovnog suda u Srebrenici gdje su na početku rata u Bosni bili zatočeni Bošnjaci, od kojih su neki tu i ubijeni, te su obišli i zgradu nekadašnje polcijske stanice u kojoj je jedna od prvih civilnih žrtava u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

BiH u tri

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2020

Šefica misije OSCE u BIH Ketrin Kavalec u intervjuu za Radio slobodna Evropa pored ostalog govorila o značaju održavanja lokalnih izbora u BIH, u novembru ove godine. Članice udruženja preživjelih žrtava genocida i članove porodica ubijenih danas posjećuju mjesta gdje su njihovi najmiliji ubijani.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.