Magla na području Kikinde usporava saobraćaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla na području Kikinde usporava saobraćaj

Magla na području Kikinde usporava saobraćaj jer je vidljivost ispod 100 metara, a sumaglice ima u većini krajeva Srbije koja ne utiče na bezbedno kretanje vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Iz ovog udreženja upozoravaju vozače na mraz koji nas, prema rečima meterologa, očekuje i tokom dana kada temperature u većini mesta neće preći nulti podeljak.

I pored preventivnog posipanja svih kritičnih deonica od strane zimske službe Javnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Putevi Srbije", prisutna je poledica. Zbog jakog mraza dolazi do stvaranja poledice što predstavlja opasnost od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ukoliko brzina nije prilagođena.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni. Van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Lanci se montiraju na pogonske točkove na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.

U naselju, vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opreznije zbog poledice

Izvor: RTS, 24.Jan.2016, 09:33

Slab i umeren sneg i niske temperature posebno u jutarnjim i večernjim satima dovode do stvaranja poledice, te Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da voze oprezno posebno na mostovima, nadvožnjacima i na ulazu i izlazu iz tunela. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.