Opreznije zbog poledice

Izvor: RTS, 24.Jan.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opreznije zbog poledice

Slab i umeren sneg i niske temperature posebno u jutarnjim i večernjim satima dovode do stvaranja poledice, te Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da voze oprezno posebno na mostovima, nadvožnjacima i na ulazu i izlazu iz tunela.
Uobičajeno za nedeljno jutro, saobraćaj je slabijeg intenziteta, a prema posednjim informacijama Uprave granične Policije RS na našim terminalima nema dužih zadržavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putničkih vozila.Granični prelaz Horgoš II otvoren je samo za putnička vozila. Prelaz je otvoren od 07-19 časova, podseća AMSS.
JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i da voze oprezno i pažljivo.
"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji," navode JP Putevi Srbije u saopštenju.
Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta - auto-putevima, kolovoz je uglavnom suv, ponegde vlažan ali snega nema.
Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice gde se preporučuje se oprezna vožnja.
Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Ivanjice, Beograda.
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Beograda, a preporučuje se oprezna vožnja.
Na državnom putu IIA-211 kod Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik, zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.
Neprohodan je put drugog prioriteta II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak) gde je došlo do otcepljenja kolovoza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOZAČI, OPREZ! Na putevima poledica, savetuje se pažljiva vožnja

Izvor: Blic, 24.Jan.2016

Slab i umeren sneg i niske temperature posebno u jutarnjim i večernjim satima dovode do stvaranja poledice, te Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima da voze oprezno posebno na mostovima, nadvožnjacima i na ulazu i izlazu iz tunela...Uobičajeno za nedeljno jutro, saobraćaj je slabijeg intenziteta,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.