Maduro odaje počast Kastru pored Čavesa, trodnevna žalost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro odaje počast Kastru pored Čavesa, trodnevna žalost

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odaće počast preminulom Fidelu Kastru u kasarni u Karakasu gde je sahranjen njegov najbliži saveznik, bivši predsednik Ugo Čaves koji je umro 2013.

Ceremonija će biti održana u subotu kasno posle podne po lokalnom vremenu.

Maduro je ranije danas proglasio trodnevnu žalost u Venecueli posle vesti o smrti oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, koji je 1994. pomogao Čavesu nakon što je bivši predsednik Venecuele izašao iz zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle neuspelog vojnog udara.

Podsetivši na bliske veze Venecuele i Kube, Maduro je naveo da je bratu Fidela Kastra i aktuelnom kubanskom predsedniku Raulu Kastru "preneo solidarnost i ljubav (Venecuele) za narod Kube".

"Svi revolucionari sveta, moramo da nastavimo njegovo nasleđe i nosimo njegov barjak nezavisnosti i socijalizma", napisao je na Tviteru Maduro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.