Mađarska zatvorila i vazdušni prostor oko granice sa Srbijom

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska zatvorila i vazdušni prostor oko granice sa Srbijom

Mađarska  je zatvorila vazdušni prostor u okolini granice sa Srbijom, do visine od 1.350 metara, javlja Rojters.

Vlasti tvrde da to neće uticati na međunarodni saobraćaj.

Mađarska policija počela je danas, nešto pre 18 sati, da propušta manje grupe izbeglica preko zvaničnog graničnog prelaza "Horgoš 2", javlja Tanjugov izveštač s lica mesta.

Niz prugu kreću se kolone izbeglica, duž ograde i dolaze do prelaza "Horgoš 2", gde ih policija polako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << propušta.

Mađarska policija je prethodno zatvorila pružni prolaz na srpsko-mađarskoj granici, koji su izbeglice najčešće koristile za prelazak u tu zemlju, javio je reporter agencije AFP.

Rojters javlja da se na pruzi nagomilava policija na konjima, a taj prostor nadleću helikopteri. Pripadnici mađarske vojske su još jutros raspoređeni na tom potezu.

Na pružni prolaz je postavljena bodljikava žica. Uprkos bodljikavoj žici i zidu, koji je Mađarska izgradila na granici prema Srbiji dugoj više od 170 kilometara, izbeglice su prelazile u tu zemlju u blizini sela Reske.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.