Mađarska uklanja bodljikavu žicu na granici sa Slovenijom

Izvor: Blic, 25.Sep.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska uklanja bodljikavu žicu na granici sa Slovenijom

Mađarske vlasti uklonile su danas nekoliko stotina metara ograde od bodljikave žice sa granice sa Slovenijom nakon protesta zvanične Ljubljane, objavila je slovenačka agencija STA.

Još nije jasno zašto je Mađarska uopšte odlučila da podigne ogradu od bodljikave žice, a danas je konfuziju izazvalo i to što je ograda na nekim mestima postavljana, a na nekima uklonjana, navela je STA.

Prema podacima policije Murske Sobote, do kasnog popodneva je uklonjena sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bodljikava žica, postavljena na dve mesta u blizini graničnog prelaza Pince.

Lokalnom stanovništvu nije bilo jasno koja je namera Mađarske, budući da je veoma malo verovatno da bi se izbeglice koje ulaze u Sloveniju odlučile da pređu u Mađarsku umesto da nastave direktno ka Austriji, što su i činili.

Nije poznato ni zašto se zvanična Mađarska predomislila u samo jednom danu, navodi STA.

Mađarski premijer Viktor Orban je danas u Beču novinarima rekao da njegova vlada ne namerava da podigne ogradu na granici sa Slovenijom.

Vlada Slovenije ranije danas saopštila je da je iznenađena odlukom Mađarske da podigne žičanu ogradu na granici dve članice Evropske unije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađari uklonili žicu na granici sa Slovenijom

Izvor: B92, 25.Sep.2015

Mađarske vlasti uklonile su nekoliko stotina metara ograde od bodljikave žice sa granice sa Slovenijom nakon protesta zvanične Ljubljane...Još nije jasno zašto je Mađarska uopšte odlučila da podigne ogradu od bodljikave žice, a konfuziju je izazvalo i to što je ograda na nekim mestima postavljana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.