Petak, 25.09.2015.

20:22

Mađari uklonili žicu na granici sa Slovenijom

Mađarske vlasti uklonile su nekoliko stotina metara ograde od bodljikave žice sa granice sa Slovenijom nakon protesta zvanične Ljubljane.

Izvor: Tanjug

Default images
ilustracija: Beta/AP

Još nije jasno zašto je Mađarska uopšte odlučila da podigne ogradu od bodljikave žice, a konfuziju je izazvalo i to što je ograda na nekim mestima postavljana, a na nekima uklanjana, navela je STA.

Prema podacima policije Murske Sobote, do kasnog popodneva je uklonjena sva bodljikava žica, postavljena na dve mesta u blizini graničnog prelaza Pince.

Lokalnom stanovništvu nije bilo jasno koja je namera Mađarske, budući da je veoma malo verovatno da bi se izbeglice koje ulaze u Sloveniju odlučile da pređu u Mađarsku umesto da nastave direktno ka Austriji, što su i činili.

Nije poznato ni zašto se zvanična Mađarska predomislila u samo jednom danu, navodi STA.

Mađarski premijer Viktor Orban je u Beču novinarima rekao da njegova vlada ne namerava da podigne ogradu na granici sa Slovenijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: