Mađarska opozicija Orbanu obećala godinu pružanja otpora

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska opozicija Orbanu obećala godinu pružanja otpora

Poslanici mađarske opozicije saopštili su danas da će ujedinjeno delovati obećavajući premijeru Viktoru Orban "godinu otpora", dva dana pre najavljenog protesta protiv vlasti u Budimpešti.

"Zaklinjemo se da će 2019. biti godina otpora, kako unutar tako i izvan parlamenta i to uz jedinstvo i saradnju svih opozicionih stranaka", saopštili su poslanici na skupu ispred zgrade parlamenta u glavnom gradu.

Opozicija, sindikati i civilno društvo nadaju se da će posle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novogodišnjih praznika na protestu u subotu doći nekoliko desetina hiljada građana kako bi se ponovo pokrenule demonstrancije protiv usvojenih reformi i novog zakona o radu.

Protesti su počeli 12. decembra nakon što je usvojen zakon o radu prema kojem se značajno povećava prekovremeni rad koji poslodavac može da traži od zaposlenih, a ta mera izvazvala je nezavodoljstvo građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.