MOZAK OPERACIJE: Da li je ovo čovek koji je organizovao napade u Parizu?

Izvor: Kurir, 16.Nov.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOZAK OPERACIJE: Da li je ovo čovek koji je organizovao napade u Parizu?

Belgijski državljanin koji se trenutno nalazi u Siriji osumnjičen je da stoji iza napada izvedenih u petak u Parizu, izjavio je izvor blizak istrazi koja se vodi u Francuskoj, prenosi Rojters.

Taj izvor je naveo da se radi o Abdelhamidu Abudu, a kako navodi radio RTL, on ima 27 godina i živeo je u briselskom predgrađu Molenbek. Poreklom je iz Maroka.

Kvart Molenbek se našao u centru istrage posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << terorističkih napada u Parizu, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela.

Belgijska policija uhapsila je jednu osobu tokom današnje racije u Molenbeku, ali to nije Salah Abdeslam, koji je označen kao jedan od glavnih osumnjičenih za napade u Parizu i za kojim je raspisana međunarodna poternica.

Autor: Foto: AP
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Napade u Parizu naredio Abdelhamid Abud, koji je trenutno u Siriji

Izvor: RTS, 17.Nov.2015, 01:01

Abdelhamid Abud, belgijski državljanin, naredio je napade na Pariz, izjavio je izvor blizak istrazi. Francusko državno tužilaštvo saopštilo je da su identifikovana još dva napadača. Uhapšene 23 osobe, dok se 104 osobe nalaze u kućnom pritvoru. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.