MEKEJNOV RAFAL IZ CRNE GORE Ponašanje Rusije na Balkanu zahteva našu ZAJEDNIČKU REAKCIJU!

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEKEJNOV RAFAL IZ CRNE GORE "Ponašanje Rusije na Balkanu zahteva našu ZAJEDNIČKU REAKCIJU!"

Ponašanje Rusije u regionu, ali i u svetu, nije prihvatljivo u ovom vremenu i to zahteva naše zajedničke reakcije, poruka je američkog senatora Džona Mekejna, koji danas boravi u Podgorici.

On se sastao sa ministrom odbrane, Predragom Boškovićem, a u obraćanju crnogorskoj javnosti saopštio je da se raduje što će Crna Gora, u narednom periodu, u Vašington dolaziti kao nova članica NATO saveza.

- Čestitam građanima Crne Gore koji su, zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa svojim liderima, odlučili da budu u Alijansi. Kada vidite sva previranja koja se dešavaju, onda znate da je NATO pravi put - rekao je Mekejn.

Govoreći o uticaju zvanične Moskve, Mekejn je ocenio da Rusi pokušavaju "da podrivaju demokratski proces u velikom broju država".

Ministar Bošković je saopštio da je senator Mekejn lično doprineo da crnogorski put u NATO ide ubrzanom procedurom, prenela RTCG.

Bošković je rekao da je s Mekejnom razgovarao o planovima za budućnost, kolektivnoj bezbednosti, ali i učešću crnogorskih snaga u misijama.

Tema razgovora bila je mešanje stranog faktora, ali i dešavanja u Crnoj Gori tokom izbornom dana 16. oktobra, kao i ono sa čim se danas cuočavaju Crna Gora i region.

- Ovaj region je u posljednje vreme uznemiren svime što se u Crnoj Gori desilo tokom septembra i oktobra 2016. Siguran sam da će Crna Gora znati da iskoristi benefite članstva u NATO. Budućnost čitavog Zapadnog Balkana je u evroatlantskim integracijama. Na tom putu imamo podršku SAD, potvrđenu kroz potpis predsednika SAD Donalda Trampa na Protokol o pristupanju - rekao je Bošković, navodeći da poseta Mekejna znači da je pažnja visokih zvaničnika i međunarodne javnosti fokusirana na region.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

McCain u Podgorici: Ponašanje Rusije neprihvatljivo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2017

Američki senator John McCain nakon razgovora sa ministrom odbrane Crne Gore Predragom Boškovićem kazao je da je doputovao u Crnu Goru, između ostalog i zbog toga što je ponašanje Rusije u regionu, ali i u svijetu neprihvatljivo i zahtijeva zajedničku reakciju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.