Lutrija za njujorške homoseksualce

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2011, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutrija za njujorške homoseksualce

NJUJORK - Pretrpane zahtevima za venčanja u nedelju, prvog dana kad stupa na snagu zakon o sklapanju brakova istopolnih parova, vlasti Njujorka odlučile su da organizuju lutriju na kojoj će biti odabrana 764 para.

Država Njujork postala je 24. juna šesta američka savezna država a ujedno i najveća, u kojoj je homoseksualcima dozvoljeno sklapanje brakova. Grad Njujork, najnaseljeniji u SAD, ima više od osam miliona stanovnika.

Zahtevi za sklapanje homoseksualnih brakova >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << podneti od 5. jula pokazuju da bi broj onih koji bi da se venčaju 24. jula "mogao biti četiri puta veći nego bilo kojeg drugog dana u Njujorku", izjavio je gradonačelnik Majkl Blumberg.

Do sada je pristigao 2.661 zahtev, od kojih 1.728 od homoseksualnih parova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.