Lovokradice prepolovile broj slonova u Mozambiku

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovokradice prepolovile broj slonova u Mozambiku

U poslednjih pet godina broj slonova u Mozambiku prepolovljen je zbog lovokradica, saopštila je američka nevladina organizacija Društvo za zaštitu divljine.
Nedavnim prebrojavanjem ustanovljen je dramatičan pad: u razmaku od svega pet godina u ovoj afričkoj zemlji je pobijeno 48 odsto slonova, čiji je broj pao sa 20.000 na 10.300 jedinki, navodi se u saopštenju koje prenosi AFP.

Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi da je najviše, ili tačnije 95 odsto slonova pobijeno na severu zemlje, u oblasti koja se graniči sa Tanzanijom, gde je od 15.400 preostalo svega njih 6.100.
Stručnjaci procenjuju da se svake godine na celoj teritoriji afričkog kontinenta ilegalno ubije oko 30.000 slonova radi šverca slonovače, prvenstveno u azijske zemlje, a naročito u Kinu.
U Africi živi danas oko 470.000 slonova na slobodi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.