Oborena teorija zavere

Izvor: RTS, 02.Nov.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oborena teorija zavere

Britanski list "Dejli mejl" objavio video-snimak zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku u plamenu, čime se obara teorija zavere po kojoj je uništena eksplozivom 11. septembra 2001. godine. Požar zagrejao čelične grede, pa su se spratovi sami urušili, naveo list.

Dramatično urušavanje zgrade Svetskog trgovinskog centra nekoliko sati nakon rušenja tornjeva u Njujorku u napadima Al Kaide 11. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2001. godine, već deset godina je predmet brojnih teorija zavera. Ipak, dosad neobjavljeni video stavio je tačku na te teorije, jer je dokaz da su neistinite, piše Dejli mejl.

Video koji je objavio britanski list dokazuje da se Zgrada 7 srušila zbog velike toplote koja se stvorila oko tornjeva Svetskog trgovinskog centra zahvaćenih vatrom. Teorije zavere su ukazivale na to da je Zgrada 7 uništena eksplozivom.

U snimku se vide donji spratovi Zgrade 7, koja se nalazila preko puta tornjeva. Unutrašnje metalne grede počele su da se savijaju zbog zagrejanosti.

Zagrevanje čeličnih greda uzrokovalo je rušenje spratova koji su padali jedan na drugi. Rezultat toga je rušenje kompletne zgrade. Iako potpuno rušenje nije snimljeno, video je dovoljan dokaz koji potvrđuje zvanične rezultate Komisije za istragu terorističkih napada.

Totalno progresivno rušenje

Video je snimio reporter lokalne medijske kuće. Snimljen je sa severne strane zgrade. Između zgrada u pozadini vide se brojni požari na mestu gde su nekada stajali tornjevi.

Iako je Zgrada 7 bila odvojena od glavnog kompleksa, sa trećim spratom je bila povezana preko dva pešačka mosta.

Na videu je moguće videti vatru na šestom spratu zgrade, a vidljive su i savijene čelične grede u njenoj unutrašnjosti.

Istražitelji su rekli da je pad južnog tornja u 9.59, a zatim i severnog u 10.28, naneo ogromnu štetu zgradi Trgovinskog centra, koja je gorela sprat po sprat. Zbog toga je postajala sve nestabilnija, pa se na kraju i potpuno srušila.

Nakon istrage saopšteno je da je uzrok rušenja Zgrade 7 zapravo kombinacija krhotina nastalih rušenjem tornjeva i nestanak vode u sistemu za gašenje požara u zgradi.

Vladini analitičari saopštili su da su sve tri zgrade srušene zbog "totalnog progresivnog rušenja", što znači da su velika oštećenja u blizini negativno uticala na zgrade u blizini.

U Zgradi 7 bili su smešteni Banka "Salomon Smit Barni", kancelarije CIA, Ministarstva odbrane i kompanije "KonEd".

Posle napada na Svetski trgovinski centar, zaposleni su evakuisani iz Zgrade 7, pa žrtava nije bilo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rešena dilema: Eksploziv nije uzrok rušenja 'blizanaca' (VIDEO)

Izvor: S media, 02.Nov.2011

Dramatično urušavanje zgrade 7 WTC-a nekoliko sati nakon rušenja tornjeva u Njujorku Al-Kaidinim napadima 11. septembra 2001. godine, već deset godina je predmet brojnih teorija zavera. Ali, dosad neobjavljeni video je stavio tačku na te teorije, i dokaz je da su neistinite, piše Daily Mail. ..Oni...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.