Ljude na Domodedovu pobio Magomed Jevlojev

Izvor: Glas javnosti, 10.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljude na "Domodedovu" pobio Magomed Jevlojev

MOSKVA - Samoubilački bombaški napad na moskovski aerodrom "Domodedovo" prošlog meseca izveo je Magomed Jevlojev (20) iz Ingušetije, a ruske vlasti uhapsile su njegovog maloletnog brata i sestru, saopštio je jedan ruski zvaničnik.

Neimenovani zvaničnik vodeće istražne službe u Ingušetiji rekao je da je sud u ovoj severnokavkaskoj pokrajini naredio da se uhapse Magomedovljev 15-godišnji brat i 16-godišnja sestra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji se sumnjiče da su umešani u napad od 24. januara. Pored toga, iz istog razloga uhapšen je još jedan žitelj sela Ali Jurt, odakle je napadač, javio je AP.

Itar-Tas je izvestio da su istražitelji pronašli tragove eksploziva korišćenog u bombaškom napadu na "Domodedovo" na rukama Magomedovljevog brata. Zvaničnici su prethodno saopštili da napadač ima 20 godina i da je poreklom iz jedne od severnokavkaskih republika, ali njegovo ime do sada nije bilo poznato.

Za napad na aerodrom u kojem je ubijeno 36 osoba, a najmanje 150 povređeno, odogovornost je preuzeo vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov.

Umarov je na video-snimku, objavljenom na kavkaskom islamističkom vebsajtu, rekao da je on naredio da se ovaj napad izvede i zapretio da će biti još takvih napada ukoliko Rusija ne dozvoli da Kavkaz postane nezavisna islamska država u kojoj će vladati šerijatski zakon.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.