Lisenko: Ukrajinska vojska ne koristi balističke rakete

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisenko: Ukrajinska vojska ne koristi balističke rakete

30.07.2014. -

Kijev ne koristi balističke rakete u borbama na istoku Ukrajine, pošto su one suviše moćne, izjavio je u sredu za Ria Novosti portparol Informativnog centra Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Andrej Lisenko.

Ranije je Lisenko izjavio da ukrajinski predsednik Petar Porošenko sprema novi plan napada na snage Samoodbrane, koji treba da bude „neprijatno iznenađenje“ za njih.

Televizijska stanica Si-En-En izvestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je pozivajući se na obaveštajne izvore iz Sjedinjenih Država da je ukrajinska vojska u borbrnim dejstvima počela da upotrebljava balističke rakete malog dometa sa bojevim glavama teškim 454 kilogama i radijusom dejstva od 89 kilometara.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Vadim Ghirda    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.