Likovni simpozijum Vukadinović na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2018, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likovni simpozijum "Vukadinović" na Paliću

U toku je Osmi likovni simpozijum "Vukadinović" koji se održava na Paliću". Tematika kojom su se bavili umetnici na simpoziju je različita, pa se mogu videti figuracije, pejzaži koji su nastali tehnikama kao što su ulje na platnu, akril na platnu i kombinacijom tehnika.

Umetnici iz Srbije, Ruske federacije, Belorusije, Jermenije i Uzbekistana boravili su na Paliću. Slikari su inspiraciju pronašli u predivnoj prirodi koja okružuje Palić, kao i arhitekturi Subotice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ovde sam slikala pejzaže sa Palića i poslužilo nas je vreme za ovo doba godine i dalo nam je priliku da slikamo napolju i učim od kolega", kaže Bisenija Teraščenko, akademska slikarka, magistarka mozaika, Beograd.

Švamon Švamonijan, umetnik Jermenija kaže: Nadam se da ću ponovo da dođem i stvaram u ovom gradu koji me je očarao arhitekturom ".

Dok se Raisa Siplevič, Belorusija nadovezala rečima: " Imali smo prelepe uslove za rad. Nemožemo da Vam objasnimo, ali ja garantujem da su ovo uslovi na najvišem mogućem nivou za jedan umetnički simpozijum".

"Svideo mi se grad Subotica izuzetno i sve ono što sam ovde video. Organizacija je bila na maksimalnom nivou", kazao je Igor Maškov Ruska Federacija.

" Prvi put sam u Srbiji, oduševljena sam svim ovim, tako mogu da Vam kažem. Zahvaljujem se organizatoru simpozijuma, a mesto gde smo radili je predivno", zaključila je Olga Denisenko, Ruska Federacija.

Na likovnom simpozijumu "Vukadinović" učetvovalo je 19-toro umetnika iz pet zemalja.

"Mogu da kažem da sam sretan da u martu na Zlatiboru i sada u novembru na Paliću osećamo se kao da je sada proleće, a ne početak zime. Ljudi su prezadovoljni, nose u svoje države predivne utiske i mogu da kažem da sam kao organizator simpozijuma prezadovoljan nastalim radovima", rekao je Đorđe Vukadinović, organizator.

Likovni simpozijum "Vukadinović" osnovan je 2013. godine i da je u proteklom periodu održano je osam saziva. Simpozijum se zatvara 11.novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.