Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider i još 13 članova Muslimanske braće osuđeni na smrt

Egipatski sud osudio je danas lidera zabranjene Muslimanske braće Mohameda Badija i 13 drugih važnih članova grupe na smrt zbog nasilja i izazivanja haosa u zemlji.

Osuđen je i američko-egipatski državljanin Mohamed Soltan na kaznu zatvora, zbog podrške graupi i prenošenja lažnih vesti. On je sin propovednika Muslimanske braće Salaha Solstana koji se nalazi među osuđenima na smrt. Osuđeni će moći da ulože žalbu Najvišem civilnom sudu Egipta, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Osuđenici su bili među hiljadama zarobljenih, posle svrgavanja islamističkog predsednika Mohameda Mursija 2013. godine.

Zbog masovnih suđenja pripadnicima Muslimanskog bratstva, pravosudni sistem se našao izložen međunarodnim kritikama.

Predsednik Abdel Fatah al Sisi, koji je bio načlenik Generalštaba vojske koja je srušila Morsija, opisuje Bratstvo kao glavnu pretnju bezbednosti. S druge strane Bratstvo tvrdi da je posvećeno mirnim protestima i da nema nikakve veze sa nedavnim islamističkim nasiljem u zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.