Vođa »Muslimanskog bratstva« osuđen na smrt

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa »Muslimanskog bratstva« osuđen na smrt

KAIRO - Sud u Egiptu osudio je Mohameda Badijea, vođu "Muslimanskog bratstva", i još 13 članova ove grupe na smrt zbog podstrekavanja haosa i nasilja.

Sud je osudio i Amerikanca egipatskog porijekla Mohameda Soltana na doživotnu robiju zbog podrške "Muslimanskom bratstvu" i širenja lažnih informacija.

On je sin sveštenika ove grupe Salaha Soltana, koji je u grupi koja je danas osuđena na smrt.

Na sve presude moguća je žalba pred egipatskim najvišim civilnim sudom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lider Muslimanskog bratstva osuđen na smrtnu kaznu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2015

Egipatski sud osudio je danas lidera zabranjenog Muslimanskog bratstva Mohamada Badia i još 13 visokih zvaničnika tog pokreta na smrtnu kaznu zbog izazivanja haosa i nasilja...Egipatski sudija objavio je presudu na sesiji koju je direktno prenosila TV. Sud je osudio i egipatskog i američkog državljanina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Smrtna kazna liderima Muslimanskog bratstva

Izvor: SandzakPress.net, 11.Apr.2015

Svijet – Egipatski sud je osudio Muhammed Bedi’a, vođu zabranjene Muslimanske braće, kao i 13 drugih visokih zvaničnika pokreta na smrt zbog izazivanja haosa i nasilja, kazao je sudija u subotu. Sud je također osudio američko-egipatskog državljanina Muhammeda Sultan na doživotni zatvor zbog...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.