Izvor: RTS, 22.Maj.2021, 20:08

Lider Hamasa na ulicama Gaze

Skupu Palestinaca u Gazi pridružio se i šef Hamasa, Jahje Sinvar, javljaju palestinski mediji. Sinvar je posle Gaze otišao i u Kan Junis.
Lider Hamasa, Jahje Sinvar prošetao je ulicama Gaze i Kan Junisa nešto više od 24 časa pošto je na snagu stupilo primirje, kojim je obustavljen sukob u kojem je za 11 dana ubijeno više od 250 osoba, dok je 2.000 ranjeno.

Sinvar su na čelu Hamasa nalazi od 2017. godine.
Tokom jedanaest dana dugih sukoba, izraelske snage bezbednosti su ubile 19 komandanata i ključnih operativaca te organizacije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PRVI PUT SE POJAVIO U JAVNOSTI: Lider Hamasa u Gazi odao počast poginulim saborcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021

Ministar odbrane Izaraela Beni Ganc je potvrdio da je Sinvar i dalje meta za izraelske oružane snage iako je primirje juče stupilo na snagu...Lider Hamasa u Gazi Jajih Sinvar pojavio se danas u javnosti prvi put od početka jedanestodnevnog konflikta sa Izraelom kako bi odao poštu poginulim borcima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.