Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija će uništiti svoje oružje za masovno uništenje

Vašington, Tripoli -- Vašington i London su saopštili da je predsednik Libije Moamer Gadafi prihvatio da njegova zemlja odustane od programa za razvoj oružja za masovno uništenje, posle devetomesečnih tajnih diplomatskih pregovora, Američki predsednik Džordž Buš izjavio je da je Libija odustala od razvoja oružja za masovno uništenje, što će doprineti i poboljšanju bezbednosti u SAD. "Libijski lider Moamer Gadafi javno je u Tripoliju potvrdio da će se angažovati na demontiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svakog programa za razvoj oružja za masovno uništenje u njegovoj zemlji", izjavio je Buš na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Tripoli će takođe potpisati i Sporazum o neširenju nuklearnog oružja i dodatni protokol, a prihvatiće i međunarodne inspekcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.