Libija: U vazdušnom napadu vojske SAD ubijeno 11 ekstremista

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: U vazdušnom napadu vojske SAD ubijeno 11 ekstremista

Američka vojska saopštila je danas da je ubila 11 ekstremista pripadnika Al kaide u vazdušnom napadu u pustinji na jugozapadu Libije Američka vojska saopštila je danas da je ubila 11 ekstremista pripadnika Al kaide u vazdušnom napadu u pustinji na jugozapadu Libije. Američka afrička komanda (AFRICOM) saopštila je da je to, od marta, bio treći takav napad na ekstremističku grupu Severnoafrički ogranak >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Al kaide u islamskom Magrebu, preneo je Rojters. U napadu na grad Al Uvajanat, u blizini sa alžirskom granicom, uništena su tri vozila i "u ovom trenutku procenjujemo da nije bilo povređenih, niti ubijenih civila", naveo je Afrikom. Džihadisti povezani sa Al kaidom i Islamskom državom pronašli su utočište u libijskoj južnoj pustinji dok zemlja pokušava da povrati stabilnost sedam godina nakon svrgavanja Muamera Gadafija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U vazdušnom napadu vojske SAD ubijeno 11 ekstremista u Libiji

Izvor: Blic, 01.Dec.2018, 01:24

Američka vojska saopštila je danas da je ubila 11 ekstremista pripadnika Al Kaide u vazdušnom napadu u pustinji na jugozapadu Libije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.