Lažna uzbuna u Briselu: U sumnjivom vozilu nije nađen eksploziv

Izvor: BKTV News, 08.Avg.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna uzbuna u Briselu: U sumnjivom vozilu nije nađen eksploziv

U sumnjivom vozilu, koje je policija danas po podne zaustavila nakon potere u briselskoj četvrti Molenbek, nije pronađen eksploziv, za koji je vozač tvrdio da se nalazi unutra, saopštilo je belgijsko tužilaštvo.

"Ništa sumnjivo nije nađeno u vozilu", rekla je Ine van Vimersh, portparolka briselskog tužilaštva, prenosi AP.

Policija je prethodno gonila taj automobil nakon što je prošao kroz crveno svetlo i dvaput se sudario sa drugim vozilima, rekla je ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Očevidac Mohamed Al Mosavi rekao je američkoj agenciji da je policija pucala u gume automobila, ali je Van Vimersh kazala da je policija ispalila samo jedan hitac.

"Kada je ta osoba izašla iz automobila, rekla je da se unutra nalazi eksploziv", navela je portparolka briselskog tužilaštva.

Ona je odbila da otkrije identitet osumnjičenog, ali je rekla da je on građanin Ruande rođen 1981. godine i da nije odranije poznat policiji.

Belgijski mediji javili su u međuvremenu da su belgijske vlasti identifikovale uhapšenog vozača vozila u koje je policija danas pucala posle potere briselskim ulicama, i da je reč o 36-godišnjem građaninu Ruande, Žan-Klod Nšutiju, koji nije poznat belgijskom pravosuđu.

Nšuti je do 2009. živeo u Belgiji, a potom se preselio u Nemačku, preneo je list "Libr Belžik" (Libre Belgique) koji je, pozivajući se na briselsko tužilaštvo, naveo i da je on dao konfuznu izjavu, da "priča nepovezano" i ponaša se neuravnoteženo,

Molenbek, siromašni kvart sa velikim brojem stanovnika poreklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija Islamske države sa sedištem u tom delu Brisela organizovala samoubilačke napade u Parizu novembra 2015. godine.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.