Lavrov pobesneo

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 10:06

Lavrov pobesneo

Rusija neće trčati ni za kim sa predlozima za sastanke, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je to rekao komentarišući mogućnost razgovora sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom na marginama ministarskog sastanka G20.

"Nismo mi prekinuli sve kontakte sa SAD i ne jurimo ni za kim predlažući sastanke", rekao je Lavrov, prenosi RIA Novosti.

Na Baliju u Indoneziji danas je počeo sastanak ministara 19 najrazvijenijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom, na kojem, između ostalih, učestvuju Blinken i Lavrov.

Lavrov je danas, kako prenose mediji, pobesneo na samitu G20, odbacivši pri tom "bezumnu kritiku Zapada o ratu u Ukrajini". On je zamerio zapadnim zemljama što propuštaju šansu da se pozabave globalnim ekonomskim pitanjima.

"Zapadni partneri u diskusijama izbegavaju da poštuju mandat G20, da se bave pitanjima svetske ekonomije“, rekao je Lavrov.

On je izjavio da je diskusija Zapada skoro odmah, čim su uzeli reč, "zalutala na pomahnitale kritike Ruske Federacije u vezi sa situacijom u Ukrajini", preneo je Rojters.

"Agresori,napadači, okupatori, čuli smo mnoge stvari danas “, naglasio je Lavrov.

On je dodao da je Rusija spremna da pregovara sa Ukrajinom i Turskom o žitu, ali nije poznato kada bi do takvih pregovora moglo doći, prenosi Rojters.

Ruske pomorske snage igraju ključnu ulogu ulogu u pregovorima o izvozu žita iz crnomorskih luka, izjavio je Lavrov nakon svog izlaganja na današnjem sastanku šefova diplomatija G20.

Indonezija je danas pozvala G20 da pomogne u okončanju rata u Ukrajini, na samitu ministara spoljnih poslova koji je spojio u istoj prostoriji najžesće protivnike ruske invazije na Ukrajinu i šefa diplomatije Moskve, navodi britanska agencija.

Danas je na Baliju u Indoneziji počeo sastanak ministara 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom, na kojem između ostalih učestvuju i Entoni Blinken i Sergej Lavrov, američki državni sekretar i ruski ministar spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.