Lavrov: Velika Britanija bolje da smiri živce

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Velika Britanija bolje da smiri živce

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je, povodom slučaja trovanja nervnim agensom u Engleskoj bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, da je Velikoj Britaniji "bolje da smiri živce" i da su pitanja koja Moskva postavlja Londonu u vezi sa tim slučajem "potpuno profesionalna".
Tas prenosi da je Lavrov o slučaju trovanja nekadašnjeg pukovnika ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojne obaveštajne agencije GRU govorio na pres konferenciji nakon razgovora sa šefom japanske diplomatije Taroom Konoom.

"Bilo bi dobro za sve, a pre svega za London, kada bi britanske vlasti smirile živce i pokušale da ostanu mirne", rekao je Lavrov.
Navodi se da je šef ruske diplomatije ocenio da je time što je London na brzinu izneo optužbe na račun Rusije iako je istraga i dalje u toku, "veoma zanimljiv presedan pridodat anglosaksonskom pravosudnom sistemu".
Lavrov je izneo i tvrdnju da Moskva u vezi sa slučajem Skripalja postavlja profesionalna i konkretna pitanja.
"Naša pitanja su potpuno profesionalna, jasna i konkretna, nema ničeg nevažnog u vezi sa njima, što ne može da se kaže u vezi sa pozicijom britanske vlade", naveo je Lavrov.
Jermakov: Britanci inscenirali napad na Skripalja?
Zvaničnik ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Jermakov izjavio je da britanske vlasti ili nisu u stanju da spreče terorističke aktivnosti u sopstvenoj zemlji ili su inscenirale napad nervnim agensom na nekadašnjeg pukovnika ruske vojne obaveštajne agencije i dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.
"Prostom logikom dolazimo do dve opcije – ili britanske vlasti nisu u stanju da spreče takvu terorističku aktivnost na sopstvenoj teritoriji ili su, direktno ili indirektno, ne optužujem tu nikoga, inscenirale napad. Ne postoji bilo koja druga opcija", rekao je Jermakov, koji je u ministarstvu šef Odeljenja za neširenje i kontrolu oružja, prenosi Tas.
Skripalj i njegova ćerka Julija su 4. marta pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Salsburiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju, a britanske vlasti optužile su Rusiju za trovanje, što je Moskva odbacila.
Pogledaj vesti o: Moskva,   London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lavrov: Moskva u slučaju Skripalj profesionalna, Velika Britanija da smiri živce

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da bi u slučaju Skripalj Velikoj Britaniji bilo "bolje da obuzda nerve" i da su pitanja koja Moska postavlja Londonu "potpuno profesionalna" Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je povodom slučaja trovanja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.