Lavrov: Velika Britanija bolje da obuzda nerve

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Velika Britanija bolje da obuzda nerve

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je, povodom slučaja trovanja nervnim agensom u Engleskoj bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, da je Velikoj Britaniji "bolje da obuzda nerve" i da su pitanja koja Moskva postavlja Londonu u vezi sa tim slučajem "potpuno profesionalna".
Tas prenosi da je Lavrov o slučaju trovanja nekadašnjeg pukovnika ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojne obaveštajne agencije GRU govorio na pres konferenciji nakon razgovora sa šefom japanske diplomatije Taroom Konoom.

"Bilo bi dobro za sve, a pre svega za London, kada bi britanske vlasti obuzdale nerve i pokušale da ostanu mirne", kazao je Lavrov.
Navodi se da je Lavrov ocenio da je time što je London na brzinu izneo optužbe na račun Rusije iako je istraga još uvek u toku, "veoma zanimljiv presedan pridodat anglosaksonskom pravosudnom sistemu".
Lavrov je izneo i tvrdnju da Moskva u vezi sa slučajem Skripalja postavlja profesionalna i konkretna pitanja.
"Naša pitanja su potpuno profesionalna, jasna i konkretna, nema ničeg nevažnog u vezi sa njima što ne može da se kaže u vezi sa pozicijom britanske vlade", naveo je Lavrov.
Skripalj i ćerka Julija 4. marta pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Salisburiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju, a britanske vlasti optužile su Rusiju za trovanje, što je Moskva odbacila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Velika Britanija bolje da smiri živce

Izvor: RTS, 21.Mar.2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je, povodom slučaja trovanja nervnim agensom u Engleskoj bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, da je Velikoj Britaniji "bolje da smiri živce" i da su pitanja koja Moskva postavlja Londonu u vezi sa tim slučajem...

Nastavak na RTS...

Lavrov prijeti Londonu, britanski ambasador neće na sastanak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2018

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov zaprijetio je osvetom Britaniji zbog "antiruskih mjera" nakon slučaja trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke u Britaniji.  "Ako britanska vlada nastavi poduzimati neke antiruske mjere, uzvratićemo po principu reciprociteta", rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.