Lavrov: Rusija spremna da raspravlja sa SAD o eliminaciji raketa srednjeg i kratkog dometa

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija spremna da raspravlja sa SAD o eliminaciji raketa srednjeg i kratkog dometa

Rusija je spremna da raspravlja o zahtevima SAD o sporazumima za smanjenje ofanzivnog oružja (START 3) i eliminaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.


„Oba sporazuma su predmet redovnih sastanaka i praćenja njihovog sprovođenja. Za oba dokumenta postoje zahtevi. Spremni smo da razgovaramo o zahtevima koje su nam Amerikanci izneli. Samo tražimo konkretizuju na šta misle kada nas optužuju za kršenje sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa“, rekao je Lavrov na televiziji „Prvi kanal“.


On je istakao da Rusija predlaže posebno konkretne zahteve o istom sporazumu „koji se tiču razmeštanju u Evropi, Rumuniji i, uskoro u Poljskoj, sistema koji mogu da lansiraju ne samo rakete za presretanje, već i „tomahavke“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.