Lavrov: Raspoređivanje NATO snaga u blizini ruske i beloruske granice destruktivno

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Raspoređivanje NATO snaga u blizini ruske i beloruske granice destruktivno

Rusija i Belorusija su zabrinute zbog aktivnosti NATO-a u baltičkim zemljama i Poljskoj, a raspoređivanje snaga blizu granica Rusije je destruktivno, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora sa šefom beloruskog ministarstva spoljnih poslova Vladimirom Makejevim u Minsku.

"Imamo zajednički interes u cilju razvijanja jednakih i uzajamno korisnih odnosa sa Evropskom Unijom i u okviru dijaloga sa Severnoatlantskim savezom. Međutim, mi smo zabrinuti zbog revitalizacije NATO-a, kojeg u poslednje vreme vidimo u neposrednoj blizini naših granica, naročito u baltičkim zemljama i Poljskoj", rekao je Lavrov.



"Naš stav kao i stav Republike Belorusije, a što je ponovo potvrđeno na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, ostaje nepromenjen. Takvi akti jednostranog razvoja vojne infrastrukture, jednostranog raspoređivanja snaga i resursa u blizini naših granica su destruktivni, podrivaju poverenje i uzajamno razumevanje u Evropi te dovode do fragmentacije u oblasti evropske bezbednosti", dodao je Lavrov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"SAD nezainteresovane za kontakt o sajber bezbednosti"

Izvor: B92, 29.Maj.2018

Minsk -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Vašington trenutno nije zainteresovan za održavanje kontakta sa Moskvom na polju sajber bezbednosti...On je naglasio da više zemalja podržava inicijative Rusije u vezi s tim pitanjem...Lavrov je napomenuo da razgovori o regulisanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.