Lavrov: Nesposobnost EU da primora samoproglašeno Kosovo da ispuni svoje obaveze stavlja u pitanje čitav ugled Brisela

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Nesposobnost EU da primora samoproglašeno Kosovo da ispuni svoje obaveze stavlja u pitanje čitav ugled Brisela

Nesposobnost Evropske Unije da primora samoproglašeno Kosovo da ispuni svoje obaveze stavlja u pitanje čitav ugled Brisela, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenose RIA Novosti.
Kosovo i dalje predstavlja epicentar nestabilnosti na Balkanu. Priština ne samo da otvoreno sabotira realizaciju postignutih dogovora sa Beogradom, uz posredstvo EU, već i preduzima nove provokacione mere“, rekao je Lavrov u intervjuu za Эfimerida ton sindakton. Lavrov je ukazao i da se više od pet godina ništa ne dešava kada je reč o stvaranju Zajednice srpskih opština, a umesto toga Priština uvodi takse na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH, te namerava da formira vojsku koja će biti usmerena upravo protiv tih Srba koji žive na Severu. „Ta mera je usmerena upravo na stvaranje nemogućih uslova za preživljavanje kosovskih Srba“, istkao je Lavrov. Zauzvrat, srpsko rukovodstvo vodi veoma odgovornu politiku,  jer je obećalo da neće uvoditi recipročne mere.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Povećanje prisustva NATO-a i EU na Balkanu dovodi do destabilizacije Evrope

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2018

Rusija je zabrinuta zbog sve većih napora NATO-a i Evropske Unije da dalje osvajaju balkanski region, što dovodi do pojave novih linija razdvajanja i destabilizacije Evrope, saopštio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za grčki list Эfimerida ton sindakton, prenosi TASS. "Situacija...

Nastavak na Vostok.rs...

Lavrov: Ugled EU je doveden u pitanje zbog Kosova

Izvor: Blic, 07.Dec.2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je "ugled Evropske unije, njena sposobnost da natera kosovske Albance da ispune sopstvene obaveze, dovedena u pitanje".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.