Lavrov: Povećanje prisustva NATO-a i EU na Balkanu dovodi do destabilizacije Evrope

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Povećanje prisustva NATO-a i EU na Balkanu dovodi do destabilizacije Evrope

Rusija je zabrinuta zbog sve većih napora NATO-a i Evropske Unije da dalje osvajaju balkanski region, što dovodi do pojave novih linija razdvajanja i destabilizacije Evrope, saopštio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za grčki list Эfimerida ton sindakton, prenosi TASS. "Situacija na Balkanu izaziva zabrinutost", istakao je ministar. "Vidimo da NATO i Evropska Unija pojačavaju napore da dalje osvajaju region, a od zemalja se snažno traži da naprave lažni izbor - sa Moskvom ili sa Vašingtonom i Briselom", naglasio je Lavrov. "Takve akcije dovode do dalje destabilizacije bezbednosne arhitekture u Evropi, povećanja tenzija i pojavljivanja novih linija razdvajanja." Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini igra destabilizujuću ulogu, dodao je Lavrov. „Visoki predstavnik destabilizuje situaciju u Bosni i Hercegovini. Režim protektorata usporava razvoj te zemlje, ali i proces pomirenja, i koči proces realizacije mirovnog sporazuma, iako je on tu doveden da taj posao ubrza“, rekao je Lavrov.
Posebno je napomenuo da Zapad pokušava da diskredituje predsedničke izbore koji su nedavno održani u toj zemlji, te stvara mišljenje da je pobeda Milorada Dodika nezakonita.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija ZABRINUTA zbog NATO "osvajanja" Balkana: Lavrov otkrio ko je GLAVNI FAKTOR destabilizacije Bosne

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini igra destabilizujuću ulogu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...Zapad pokušava da diskredituje predsedničke izbore koji su nedavno održani u toj zemlji, te stvara mišljenje da je pobeda Milorada Dodika nezakonita, istakao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.