Lavrov: Neistinite tvrdnje Amerikanaca

Izvor: RTS, 02.Maj.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Neistinite tvrdnje Amerikanaca

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odbacio je kao neistinite tvrdnje američkih zvaničnika da je Moskva tražila od Nikolasa Madura da ne napusti Venecuelu usled rastućih nemira, javlja RIA novosti.
Rusija i SAD imaju nepomirljive pozicije kada je u pitanju Venecuela, rekao je Sergej Lavrov i dodao da su se dve zemlje ipak dogovorile da nastave razgovore.

Prethodno je američki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državni sekretar Majk Pompeo u telefonskom razgovoru sa Lavrovom zatražio od Rusije da prekine da se meša u sukube u Venecueli.
Šef ruske diplomatije je juče osudio mešanje SAD u unutrašnje poslove Venecuele kao kršenje međunarodnog prava i dodao da je neophodan dijalog svih političkih snaga u toj zemlji.
Rusija podržava Nikolasa Madura kao predsednika Venecuele, dok Sjedinjene Države podržavaju Huana Gvaida, lidera opozicije i samoproklamovanog predsednika.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAVROV DEMANTOVAO SAD "Neistinite tvrdnje američkih zvaničnika da smo Maduru tražili da ne napušta Venecuelu"

Izvor: Blic, 02.Maj.2019

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odbacio je danas kao neistinite tvrdnje američkih zvaničnika da je Moskva tražila od predsednika Venecuele Nikolasa Madura da ne napušta Venecuelu usled nemira u toj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.