Lavrov: Muka mi je više da ponavljam da Francuska mora da nam isporuči Mistral

Izvor: BKTV News, 05.Dec.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Muka mi je više da ponavljam da Francuska mora da nam isporuči Mistral

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je upozorio Francusku da reskira svoj ugled ukoliko ne ispuni obaveze o prodaji dva nosača helikoptera „Mistral“ Rusiji.

„Malo mi je muka zbog ove teme. To više nije naš problem, već je pitanje francuskog ugleda. Oni moraju da ispune sve obaveze predviđene ugovorom“, rekao je Lavrov na marginama sastanka ministara spoljnih poslova članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Bazelu.
Francuski ministar odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Žan-Iv le Drijan je danas izjavio da dva ratna broda koje je Rusija naručila možda nikada neće biti isporučena ako se situacija u Ukrajini ne promeni.
Predsednik Francuske Fransoa Oland je prošlog meseca obustavio isporuku prvog broda „do daljeg“ zbog tenzija izazvanih postupcima Rusije u Ukrajini. To je bilo već drugo odlaganje isporuke.
Lavrov je u Bazelu takođe kritikovao Zapad zbog, kako je naveo, konstantnih pokušaja da se Rusija okrivi za krizu na istoku Ukrajine.
„Naše kolege sa Zapada, odnosno iz nekih evropskih zemalja, ali prvenstveno iz SAD, ukoliko žele da nas predstave kao glavne krivce, a to stalno rade, to nije u redu i neće im uspeti“, rekao je Lavrov.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Lavrov: Muka mi je više da ponavljam da Francuska mora da nam isporuči Mistral appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pretnja od napada džihadista u Evropi realna

Izvor: Press, 05.Dec.2014

Pretnja od napada islamističkih ekstremista u Evropi je realna i sve članice Evropske unije moraju da ostanu pripravne kako bi joj se suprotstavile, upozorio je danas ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kazenev. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.