Lavrov: Moskva Americi ponudila plan za prekid vatre u Siriji

Izvor: Blic, 09.Feb.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Moskva Americi ponudila plan za prekid vatre u Siriji

Rusija je ponudila Sjedinjenim Državama plan prekid vatre u Siriji, i Vašington je počeo da radi na tome, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je u intervjuu za list "Moskovski komsomolets" rekao da je Rusija predložila apsolutno konkretan plan, za razliku od mnogih kolega koji stalno apeluju na hitni prekid vatre, ali uz uslov da se prvo povuče predsednik Bašar al Asad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Nadam se da Vašingtonu neće dugo trebati da razmotri tako jednostavne predloge koje smo izneli", rekao je Lavrov, podsetivši da je američki državni sekretar DŽon Keri nedavno u jednom intervjuu pomenuo ruski predlog.

Lavrov je napomenuo da ne radi Moskva sama na pitanju Sirije, već uz pomoć međunarodnih partnera.

"Ti međunarodni partneri pokušavaju da nas proglase odgovornim za mnoga pitanja u Siriji i Ukrajini. Ali, u isto vrijeme, oni traže od nas da riješimo problem Sirije i osiguramo prekid vatre", rekao je Lavrov, prenio je TASS.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.