LIBERLAND OTVORIO VRATA MIGRANTIMA: Dobrodošli su, ali samo pod jednim uslovom

Izvor: Kurir, 23.Sep.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIBERLAND OTVORIO VRATA MIGRANTIMA: Dobrodošli su, ali samo pod jednim uslovom

Uprkos brojnim prijavama, predsednik ove novonastale državice Vit Jedlička tvrdi da svega 618 Sirijaca, od 20.000 aplikacija, formalno ispunjava sve uslove i ima potrebne papire

Osnivač nove mikronacije Liberlanda pozvao je hiljade očajnih sirijskih izbeglica u svoju „utopiju“, ali će za to zadovoljstvo morati da plate 10.000 dolara.

Češki političar Vit Jedlička proglasio je sebe predsednikom Slobodne Republike Liberlanda koja zauzima mali deo sporne teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Dunavu između Hrvatske i Srbije. Ovaj trgovac tvrdi da je od tada primio 380.000 aplikacija ljudi koji žele da postanu građani njegove „utopije“ koja se nalazi u močvari prepunoj komaraca i od koje želi da napravi poreski raj poput Monaka.

Od svih zainteresovanih, najviše ih je iz Sirije, ali svi oni koji su u Evropu doputovali bez novca neće pronaći svoj dom u Liberlandu.

"Potencijalni kandidati ne smeju da budu bez novca i moraju da plate 10.000 dolara ili da odrade taj novac u promociji države ili u diplomatiji“, izjavio je Jedlička.

Uprkos brojnim prijavama, on tvrdi da svega 618 Sirijaca, od 20.000 aplikacija, formalno ispunjava sve uslove i ima potrebne papire.

"Mnogi od njih ne dolaze u Evropu kako bi stvarali slobodno društvo, već da bi dobili socijalnu pomoć u Nemačkoj“, naglasio je i dodao da u Liberlandu još nema sirijskih imigranata.

(B92)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.